Széchenyi 2020 támogatás

Széchenyi 2020 támogatás

A fejlesztés a közösség számára közvetlenül is kiválóan hasznosítható, hiszen olyan körülmények között teszi lehetővé a növénytermesztést, ahol az eddig elképzelhetetlen vagy rendkívül nehezen és nagy kockázatok mellett volt csupán megoldható. Ezzel hozzájárul a megfelelő színvonalú élelmiszer ellátáshoz, nem mellékesen csökkentve a növénytermesztés és annak kapcsolódó logisztikája által a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.

A projekt eredményeként egy jól és széles körben, a speciális igények mentén paraméterezhető termék kerül kialakításra.

A projekt mindenképpen újdonságot jelent a jelenlegi helyzethez képest fajspecifikus, energiahatékony szemléletével, mely nem csupán a zártrendszerű növénytermesztés rentábilitását kívánja elősegíteni, hanem a környezetre gyakorolt negatív hatásukat hivatott csökkenteni.

Célunk, a pályázat keretében a technológia alapvetéseinek feltárása és az alapok lefektetése mellett a konkrét piacképes és könnyen hasznosítható termék(család) kialakítása. Kutatásunk tárgyát igyekszünk a lehető legtöbb oldalról megközelíteni és komplexen végezni, hisz sorainkban elismert fizikustól a villamosmérnökön át, a világítástechnikai szakmérnökig minden szükséges tudás megtalálható. A projekt jelentősége és jövőbe mutató célja vitathatatlan, rentábilitása nyilvánvaló, ha a kereslet-kínálat oldalakat összevetjük, korunk társadalma a Föld teljesítőképességeinek határát feszegeti, így egyre égetőbbé válik a fenntarthatóságot szolgáló innovatív megoldások kifejlesztése. Ez az egyre növekvő szükséglet és egyre tudatosabb döntés jelenti az ilyen és ehhez hasonló újítások létjogosultságát, mint környezeti, mint pedig gazdasági szempontokat is figyelembe véve.

– a kedvezményezett neve: HUNGARO LUX LIGHT Kft.

– a projekt címe: „Zárt rendszerű növénytermesztés megvalósítása hangolható színképű LED-es növénynevelő lámpatest segítségével”

– a szerződött támogatás összege: 178.683.840 Ft

– a támogatás mértéke (%-ban): 69,95%

Vissza