EuroCPS

Euro CPS

Intelligens SSL megoldások

A LED-technológia lehetővé teszi a világítási berendezések digitális vezérlését, és az intelligens funkciók megvalósítását. A Hungaro Lux olyan alkalmazásokat fejlesztett ki “intelligens SSL megoldások” név alatt, mellyel, a LED lámpatesteket a SMART city koncepció részévé tudjuk tenni. A SmartSSL projekt egy moduláris és rugalmas kommunikációs rendszer kifejlesztését célozza a LED-es lámpatestek számára, amely a kétirányú adatáramlást nemcsak a LED lámpatestek egészségi állapotáról biztosítja, hanem bármilyen lámpatest által érzékelt környezeti információ továbbítását is lehetővé teszi. A rugalmasság magában foglalja a különböző világítási vezérlő protokollok konfigurálhatóságát és különböző fizikai adatcsatlakozási rétegek támogatását, valamint a lámpák központi és helyi vezérlési lehetőségeit. Így a HungaroLux Light intelligens LED-lámpái a fizikai csatornák (pl. RF vagy PLC) és a protokollok tekintetében a világítási rendszerüzemeltetők tényleges környezetéhez illeszthetők.

 

Hogyan segített az EuroCPS?

A BME mint EuroCPS tervezőközpont támogatja a projekt megvalósítását a rendszertervektől a tényleges modulfejlesztéseken át a rendszer tesztelésig. A SmartSSL rendszer az Intel beágyazott Edison platformján alapul. A platform rugalmasságának és az IoT-ra szerelt polcoknak köszönhetően a különböző fizikai adatátviteli rétegek integrálása könnyen elvégezhető.

 

Hatás

A HungaroLux Light Kft. Magyarország egyik legnagyobb LED lámpatest-beszállítója, amely a kis- és közepes méretű településeket célozza meg termékeivel. A SmartSSL lámpatestek által kínált új egyedi értékesítési pontok a HungaroLux Light Kft. számára nagy előnyt jelentenek a versenytársakkal szemben.

 

Végfelhasználó: HungaroLux Light Kft. (KKV, HU)

Technológiai szolgáltatók: Intel (IE)

Design Központ: BME (Budapesti Műszaki Egyetem, HU)

Vissza