PearlLight+ PROJEKT, AHOL A KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉS KEZDŐDIK

Mi az újdonsága a PearlLight+ Projekt led közvilágítási rendszernek?

Legújabb fejlesztésünk a közvilágítás korszerűsítés-ét célzó kültéri termékcsaládba illeszkedő PearlLight+.
Egy város működtetésén belül az energiafogyasztás 60%-át a közvilágítás teszi ki, így, ha e területen sikerül energiát megtakarítanunk, az környezetvédelmi és pénzügyi szempontból is nagy előrelépés. E fejlesztési projekt keretében olyan optikai megoldásokat dolgoznak ki, amelyek a PearlLight lámpákkal elérhető 50-60 %-os megtakarítást még 15-20%-kal képesek növelni, így a megtakarítás akár 80% is lehet változatlan hatékonyság mellett.

közvilágítás korszerűsítés a hatékony PearlLight+ Project-tel
1. ábra: A fény visszaverődési aránya műanyag felületről
közvilágítás korszerűsítés a hatékony PearlLight+ Project-tel
2. ábra: A fény visszaverődési aránya AR-rel bevont műanyag felületről

A projekt és a közvilágítás korszerűsítés támogatója

Büszkék vagyunk arra, hogy az erős verseny ellenére cégünk közterületi világításfejlesztési célokra 1,7 millió euro összeget nyert az Európai Uniótól a Horizon 2020 keretében. Ez az eredmény azért különösen figyelemre méltó, mivel közvetlen brüsszeli elbírálású pályázatról van szó, melyre 16-szoros túljelentkezés volt.
E sikerben fontos szerepet vállaltak a Hungaro Lux Light kutatási partnerei, a Pannon Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, és az Ateknea Solutions Hungary Kft..
Ez a projekt döntő jelentőségű, hiszen sikerünk esetén nagy lépést tehetünk mindannyian a fenntartható fejlődés és a nagymértékű energiafelhasználás csökkentésének irányába.
Ha érdekli Önt a fejlesztés menete, kövessen minket Facebook vagy Linkedin oldalunkon, illetve a Youtube csatornánkon!